Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közutak kezeléséért felelős társaság az útellenőri jelentések és a beérkezett lakossági panaszok alapján rendszeresen ütemtervet készít az utak javítására. 

A kezelésébe tartozó útszakaszokon folytatódott a héten a kátyúzás. A Városgazda Nonprofit Kft. a többi közt az Attila, Béke, Béla, Ferenczi Sándor, Fülep József, Gózon Lajos, Kiss Ernő, József és Reményi Ede utcákban, valamint a Győri kapuban és a Hideg soron keletkezett úthibákat javította.

A munka ezeken a helyeken is már azzal az új típusú, úgynevezett strukturált hideg bitumen keverékkel történt, amelynek tesztelését ezen a télen kezdte meg a Városgazda.

A speciális téli kátyúzó keverék nedves útfelületen is alkalmazható és nem igényli a munkagödör melegítését, továbbá könnyű megmunkálni, szennyeződésmentes és szagtalan, mínusz 30 fokig fagyálló, nem tapad, a járművek áthaladásakor fellépő nyomás hatására pedig kitölti a rendelkezésre álló teret, hosszabb távon pedig gazdaságosabb lehet a használata, mint a korábban alkalmazott anyagoké.

A tavalyi évben a Városgazdának 830 m3 kátyúzó anyag felhasználására volt lehetősége, ami 8100 m2 területre volt elegendő.