Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődtek a 2023-as Killik László Női Magyar Kupa küzdelmei. Február 16-án, csütörtökön a negyeddöntőben a DVTK HUN-Therm az E.ON ELTE BEAC Újbuda csapatát fogadta hazai pályán, a DVTK Arénában.

Igaz, nehezen indult be a hazai csapat gépezete, a második negyedtől fokozatosan lendültek játékba a piros-fehérek, akik végül meggyőző fölénnyel nyerték meg a találkozót.

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő

DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE-BEAC 102-64 (15-19, 32-8, 25-20, 15-17)

/Miskolc, DVTK Aréna, 550 néző/

Játékvezetők: Papp Péter, Fodor Attila, Pozsonyi László

DVTK: Aho N. 10/3, Bernáth 12/6, Guirantes 9/3, Garbin 16/6, C. Green 10
Csere: Kányási 8, Aho T. 6/6, Grigalauskyt? 10, Kiss A. 9/3, Bacsó 7, Oláh 5/3
Vezetőedző: Völgyi Péter

BEAC: Angyal 10/3, M. Green 16/9, Zsámár, Radócz 11/3, Vojtulek 7
Csere: Koch 7/3, Milkovics 3, Juhász 8, Katona 2
Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea


Edzői értékelések

Völgyi Péter
Hasonló problémáink voltak nekünk is és a BEAC-nak is, minimális volt az az idő, amit a csapat az egy edzésen együtt tudott tölteni. Látszott is az első negyedben, hogy védekezésben és támadásban is rengeteget hibáztunk. Aztán a második negyedtől kezdve sikerült kihasználnunk a palánk alatti előnyünket és kívülről sem dobtunk ma rosszul. Örülök, hogy ilyen nagy különbséggel tudtunk nyerni, mindenki pont a megfelelő mennyiségű időt töltötte a pályán. Bízom benne, hogy mindenkiben maradt kellő tartalék, hogy vasárnapra fel tudjunk készülni a Sopron játékából.

Mészárosné Kovács Andrea
Sok pozitívumot nem találtam a mérkőzésben, a  válogatott szünetben nem volt együtt a csapat és ez erősen meglátszott a mérkőzésen. Nagyon minimális volt az az idő, amikor az a játékot láttam a pályán, amit negyven percen keresztül szeretnénk hozni. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, bőven rendet kell tenni a fejekben, mert ez sajnos kevés lesz bármilyen bajnoki mérkőzéshez. Most hazamegyünk és elemezni fogjuk azt, hogy mit találtunk jónak, és mi az a rengeteg dolog, amit ki kell javítani. Gratulálok a DVTK-nak a négy közé jutáshoz.

Bacsó Zsófia
Úgy gondolom, hogy az első félidőt nehezen kezdtük, nehezen rázódtunk bele a saját ritmusunkba. A második negyed közepétől tudtunk felszabadultabban játszani és onnantól az egész mérkőzés a mi kezünkben volt, tudtuk uralni a játékot. A második félidőben tudtuk gyakorolni azokat az elemeket, amiket használni szeretnénk. Ma jól ki tudtuk használni az előnyeinket, de a védekezésünk nem volt az igazi, sok pontot kaptunk. Válogatott szünet utáni első mérkőzésnek szerintem ez nem volt rossz, készülünk vasárnapra a Sopron ellen, nagyon szeretnénk megverni őket hazai pályán.

Morgan Green
Ez egy nagyon kemény nap volt a számunkra. Sajnos látszott rajtunk a kihagyás, lassúak voltunk ma. Remélem, hogy ez a vereség ma felébreszt bennünket és keményen fogunk dolgozni, hogy a Vasas ellen már a legjobb formánkat tudjuk hozni.