A nemrégiben megjelent, Elveszettnek hitt mesék Fényesvölgyből című meséskönyv igazi hiánypótló kiadvány.

A könyv meséi különállóak, szereplői a városi térben élik át kalandjaikat, ahogyan a felnövekvő gyerekek többsége is manapság, kirándulni a Bükk hegységbe járnak, csínytevéseik, nemes cselekedeteik pedig összefonódnak a helyi kulturális örökség generációkon átívelő üzeneteivel.

Hogy történhetett, hogy száz macska, egyel sem több vagy kevesebb, mint száz, meghiúsított egy színielőadást?

/Cirbolya cicának is tetszik a meséskönyv és a könyvjelzők/

Fényesvölgy „terebélyes tölgyfái és hórihorgas bükkfái között”  újabb izgalmas kalandozásoknak lehetünk hamarosan tanúi! Tündérek, varázsigék, titkos recept, rejtélyes küldemény és száz macska, no meg egy elveszett mese…

A gyerekszereplők a Bükk mellett egyre inkább a várost is felfedezik, bejárják Tapolcától Lillafüredig, megfordulnak a belvárosban, Selyemréten, Perecesen, a Szentpéteri kapuban és az Avason is.

A szerző, Darázs Richárd tollából fakadó meséket, Török Eszter grafikái teszik vizuálisan is izgalmassá gyermeknek, szülőnek egyaránt.

A mese akkor hat, ha a történet reflektál, megérint, és jó esetben inspirál is, írja honlapján a könyv megjelenését gondozó, miskolci székhelyű Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület.

/Fotók: atjarokhe.hu/