Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az olasz diákzenekarként induló Måneskin (2016-Róma) nevét a nagyközönség a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválnak köszönhetően ismerhette meg, amit a Zitti e buoni című dalukkal meg is nyertek. A csapat neve egy dán szóból származik, aminek a magyar jelentése holdfény. Vannak, akik jobban és vannak, akik kevésbé szeretik az együttes által képviselt zenei stílust, de tény, hogy energikus rockzenéjüknek, egyedi stílusuknak és a frontember karizmatikus előadásmódjának köszönhetően világszerte népszerűvé váltak. Zenéjük a klasszikus rock elemeit ötvözi a modern hangzással.

A Honey (Are U Coming?) című daluk fülbemászó dallamával szintén kivívta a rajongók elismerését, megjelenése óta (9 hónap) közel 22 millióan tekintették meg a számhoz készült videóklipet. A dal a Rush! című album részeként jelent meg, melyet a rajongók élőben is hallhattak a csapattól a Rush! Word Tour keretében. A zenekar ismertségét és kedveltségét támasztja alá, hogy a világ legnagyobb fesztiváljain is felléptek már, szerepeltek a Coachella, a Rock in Rio, a Lollapalooza és a japán Summer Sonic színpadán is. A rockzene élvonalában betöltött munkásságukért a Legjobb új előadó kategóriában 2023-ban Grammy-, valamint az MTV VMA-n a Legjobb Rock kategóriában kaptak jelölést, emellett az iHeart Music Awards-on a Legjobb új alternatív előadó címet is kiérdemelték – olvasható a Rockinform oldalán. A gyökerek megőrzése mellett a rockzene képes folyamatosan megújúlni, illetve alkalmazkodni az újabb korok zenei elvárásaihoz, változásaihoz és az időtálló zeneiség egyik legjobb példája az olasz zenekar.