Hazai környezetben fogadta NBI-es férfi röplabdacsapatunk a Vidux-Szegedi RSE együttesét múlt pénteken.

A tét nagy volt, hiszen egy esetleges MEAFC győzelem esetén a tabella első helyére ugorhatott csapatunk. Ennek tudatában lépett pályára Bagó László együttese.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója: 

Az első játékrész szegedi ponttal indult amire rögtön jött is a válasz MEAFC oldalóról. Ezek után még szerzett egy pontot a vendég együttese ezzel 1:2-re módosítva a pontarányokat. Azonban ezután beindult a MEAFC úthenger és elkezdte gyártani a pontokat. Ekkor első sorban Csizmadia blokkoktól, pontoktól volt hangos az egyetemi körcsarnok (7:3). A továbbiakban is tartotta az előnyt csapatunk Árva Milán remek ász nyitásainak és támadásainak köszönhetően. Csapatunk élvezte a játékot míg a vendégcsapat nem tudta felvenni a ritmust és csak futott az eredmény után. Egyre nagyobbá vált a különbség a két csapat között (17:10) a szépszámú közönség remek MEAFC akciókat láthatott és bár a vendégek a játékrész végére felébredtek kicsit, megszorongatni már nem tudták csapatunkat. Így az első etapot Kovács Zoltán pontjával zárva 25:18-ra nyertük meg.

A második felvonás egy jól megszokott Csizmadia pontszerzéssel indult amire még a vendégek tudtak válaszolni amire egy újabb Csizmadia pont jött (2:1). A továbbiakban mindenki kivette a részét a mérkőzésből, Kozsla blokkokkal, Árva és Kovács széleken jeleskedett a pontszerzésben míg Komlósi átló poszton termelte a pontokat (14:7). Feladó játékosunk Marc McLaughlin is remekül irányította a csapatot és nem csak előkészítésben jeleskedett, hanem ász nyitásokkal és blokkokkal is kivette a részét a szett győzelemből (25:16).

A harmadik szettre sem hagyott alább a koncentrációja és lendülete csapatunknak. Kovácsék esélyt sem adtak a szegedieknek a kibontakozásra és ebben a játékrészben is hamar elléptek tőlük 12:6. Továbbra is remek sáncmunka jellemezte csapatunkat és a támadás kombinációk is rendre pontot értek. Ebben a játékrészben Bagó mester a cserejátékosokat is felhozta a pályára, akik ezt meg is hálálták. Hiszen Simkó és Szabó pontokkal, Kapusi és Tóth mezőnyvédekezéssel míg Oláh remek előkészítéssel vette a ki a részét a szett győzelemből 25:17.

Ezzel a győzelemmel a MEAFC átvette az első helyet a tabellán a szegediektől, megelőzve a Dág és Dunaújváros alakulatát is.

MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (18, 16, 17)
Miskolc, 150 néző. V: Takács Á., Filibér.

MEAFC-Miskolc: Kozsla 4, McLaughlin 10, Kovács Z. 7, Csizmadia 9, Komlósi 8, Árva 13. Csere: Karóczi, Tóth T. (liberók), Szabó P. 4, Simkó 2, Kapusi, Oláh M. Vezetőedző: Bagó László.

SZRSE: Dileo, Csányi 9, Honti 5, Sarnyai 2, Pozzobon 6, Piti 2. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 1.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

A várt szoros, izgalmas meccs most elmaradt. A Szeged gyenge napot fogott ki, igaz volt hiányzójuk, mi viszont a szezon legjobb produkciójával mutattuk meg a hálás közönségünknek hol is tartunk. A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. Nyitásainkkal megalapoztuk a védekezésünket, ráadásul különösebb hullámvölgy nélkül hoztuk le a meccset. Örülök, hogy minden játékosom élt a kapott játéklehetőséggel. Dolgozunk tovább

– értkelte a mérkőzést Bagó László vezetőedző.
 

Nincs megállás újabb rangadó következik az egyetemi körcsarnokban szombat este 19 órától. A tabella második helyét (holtversenyben a Szegeddel) elfoglaló Dág KSE érkezik Miskolcra!

Ismét szükség lesz a szurkolásra így arra buzdítunk mindenkit, hogy ismét látogasson ki a mérkőzésre. A belépés ezúttal is díjmentes lesz!