A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik Mezőkövesd és Bogács külterületén csaknem egy tonna hulladékot raktak le illegálisan.

A vádirat szerint az apa és fiai tavaly június közepén 120 ezer forintért vállalták, hogy egy bogácsi családi házból elszállítják a hulladékot. A három férfi utánfutóval többször fordulva, először 650 kilogramm súlyú hulladékot halomba pakolva rakott le Bogács külterületén. Ezután többször feltöltötték az utánfutót, majd Mezőkövesd külvárosi részén egy víztározóhoz és szőlőültetvények mellé vittek 150 kilogrammnyi szemetet. A fennmaradt mintegy két köbméter hulladékot Bogács egyik utcájában egy árokba borították, ahol azt egy ismeretlen személy felgyújtotta.

A közlemény szerint a vádlottak hulladéktárolás céljára hatóság által nem engedélyezett helyekre szállították a hulladékot, amely összességében több mint tizenhat köbmétert tett ki.

Az ügyészség a három férfi ellen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat, közülük a két büntetlen és az egy büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

(Fotó:illusztráció/hulladekvadasz.hu)