Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsuzsi vasút 141 – születésnapi ünnepség, 100 éves a Zsuzsi gőzmozdony – a két jeles évforduló számos izgalmas programra invitál a mai kánikulai napon.

A vasút első szakaszát Debrecen-Fatelep és Nyírmártonfalva között 141 évvel ezelőtt 1882. július 16-án nyitották meg. A mozdony 100. évforduló ünneplése már a majális napján elstartolt.

Hármashegyalján szinte minden hétvégén van látnivaló. Ma, az ünnepségsorozat megkoronázásaként két helyszínen zajló egész napos család- és gyermekközpontú programokkal várják az érdeklődőket – a részletes programokat megtalálod az esemény Facebook oldalán.

A teljesség igénye nélkül

Ünnepi megemlékezés és táblaavatás, Aqua Manó Party interaktív gyermekkoncert, "Isten éltessen Zsuzsi vonat!", de lesz rendőrkutyás bemutató, vívás, madárbemutató és fegyverzeti bemutató is.

A tűzgyújtási tilalom miatt a Zsuzsi gőzös a Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomáson, a Nagyfűtőház előtt lesz megtekinthető és fotózható.