Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

A válság ellenére sem tervez bezárásokat ez a szállodacsoport, sőt!

Négy belföldi szállodával bővült a Hotel & More Group kínálata, így már 20 belföldi, 5 székelyföldi, egy szlovén és egy horvát szálláshellyel rendelkeznek.

A cégcsoport vezérigazgató közölte: 2021-es nettó árbevételük 3,2 milliárd forint volt, ez idén – az évközben csatlakozó szállodák forgalmát is figyelembe véve – várhatóan eléri a nettó 4,85 milliárdot.

Klemm Balázs hozzátette: a bővítéssel már a négy csillag superior besorolású siófoki Residence Hotel Balaton, a négycsillagos ráckevei Duna Relax Hotel és a noszvaji Oxigén Family Hotel, valamint a Tündérkert Hotel Noszvaj is a csoporthoz tartozik. 

Az igazgató beszélt arról is, hogy az energiaárak emelkedése a cégcsoportot éppúgy érintik, mint minden más vállalkozást. Éppen ezért minden egységükben folyamatosan megvizsgálják a korszerű energiaforrásokra való áttérés lehetőségét, ugyanakkor nem terveznek szállodabezárást. Az energiahatékony működés érdekében a kevésbé kihasznált időszakokban korlátozzák a wellness nyitva tartást, a foglaltság függvényében pedig átmenetileg lezárnak szárnyakat, miközben előnyben részesítik a klímával való fűtést.

Tavaly 235 munkavállalóval működtette szállodáit a cégcsoport, 2022-ben pedig az év során csatlakozó egységek révén 323-ra emelkedett a foglalkoztatottak száma. Klemm Balázs elmondta: 2023-ban átlagosan 65 százalékos kihasználtságra számítanak a szállodáikban.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com