Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Budapesten, az MTK kosárlabda csarnokban a 2022/23-as bajnokságban már másodszor lépett idegenben pályára Völgyi Péter csapata.

A Tippmix Női NB I. A csoportjának 4. fordulójában a TFSE-MTK vendégeiként szerepeltek a piros-fehérek. A második negyedbeli megtorpanást leszámítva végig uralták a találkozót a miskolci kosarasok, és magabiztosan, 79-53-ra diadalmaskodtak a Városmajorban.

Az MTK bebizonyította, hogy erős kezdőötössel rendelkezik, szerintem amiben ma egyértelműen jobbak voltunk, hogy tudtunk a padról újítani és sebességet vinni a pályára. Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott, a második két negyedben úgy gondolom, mi domináltunk, beestek azok a külső dobások, amik az első félidőben sajnos nem. Ettől függetlenül én biztos vagyok benne, az MTK több erős csapatnak fog idén nehéz perceket okozni. Sok dolog jár a fejemben, egy új légiósunk lejátszotta az első meccsét Arella személyében, Darcee Garbin ma még csak a kispadra ülhetett le. Öt nap múlva Euroliga selejtezőt vívunk, most leginkább azon gondolkodunk, mit lehet ebbe az öt napba belesűríteni, és mi az, ami még hozzá tud tenni a csapat játékához – mondta Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője.

TFSE-MTK – DVTK HUN-Therm 53-79 (13-15, 18-11, 10-27, 11-26)

(Fotók: dvtk.eu)