Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

A Volánbusz elítéli a buszvezetői elleni támadásokat

A társaság éves oktatások keretében konfliktuskezelési eljárásokat is magába foglaló képzéseket szervez munkatársai számára.

A Volánbusz járművezetőit érő bármilyen szóbeli és fizikai bántalmazás elfogadhatatlan, a cég mindent megtesz munkavállalói és utasai védelmében – reagált a közlekedési társaság az elmúlt napokban történt támadásokra.

A társaság közleményében felidézte: szombaton, vasárnap és hétfőn Törökbálinton, Miskolcon és Napkoron alakult ki konfliktusos helyzet az utazási feltételeket be nem tartó utasok miatt.

Törökbálinton és Miskolcon a buszvezetők súlyos sérüléseket szenvedtek agresszív utasoktól, Napkoron rendőri intézkedésre is szükség volt.

Az autóbusz-vezetőket érő szóbeli bántalmazások és becsületsértések is rendszeresek.

A közlekedési társaság felhívja a figyelmet arra, hogy az autóbusz-vezetők közfeladatot látnak el, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek. Az autóbuszok nagy részén fedélzeti kamerák működnek, amelyek a megtörtént esetek felderítésében is segítenek. A Volánbusz minden esetben feljelentést tesz.

A társaság munkatársai segítséget kérhetnek a diszpécseri szolgálaton keresztül a Biztonsági Igazgatóság munkatársaitól, valamint a rendőrségtől is. A Volánbusz szorosan együttműködik a rendőrséggel és még szorosabbra fűzte kapcsolatait az Országos Polgárőr Szövetséggel. Emellett éves oktatások keretében konfliktuskezelési eljárásokat is magába foglaló képzéseket szervez munkatársai számára – emelték ki a közleményben.