Kezdőlap KÉK HÍREK

Akár négy és fél évet is kaphat a részegen tomboló sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 26-os főutón menekülő ittas férfi többször is megfenyegette az őt üldöző rendőröket.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az Ózdi Járásbíróságon egy 51 éves férfi ellen, aki autójával megpróbált elmenekülni a rendőrök elől – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A közlemény szerint a borsodi férfi még 2022 áprilisában erősen ittas állapotban – szervezetében közel 3 ezrelék véralkohol-koncentrációval – ment ügyet intézni a helyi járási hivatalba, ahová a pár száz méterre lévő otthonából autóval érkezett.

A kormányhivatal dolgozói kihívták a rendőröket, akik látták, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os számú főúton. A járőrök megpróbálták megállítani, de autójával menekülni kezdett.

Eközben a férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmazó rendőrautóban utazókat is veszélyeztette, amikor gépkocsiját egy hirtelen mozdulattal feléjük kormányozta, így a sofőr vészfékezésre kényszerült.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére nem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat.

A járőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben és megbilincselték, de a gyanúsított még ezután is megpróbálta megrúgni az egyik rendőrt.

A nyomozó ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a – jelenleg is letartóztatásban lévő – férfit beismerés esetén 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közúti járművezetéstől való eltiltásra – olvasható a közleményben.