Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Alvó nőt próbált megerőszakolni, elítélték

Szexuális erőszak és kifosztás bűntette, valamint lopás vétsége miatt hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Kazincbarcikai Járásbíróság azt a helyi férfit, aki egy alvó nőt próbált megerőszakolni.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi egy lakásból ruhaneműket és élelmiszereket vett magához, kihasználva, hogy a sértettek alszanak. A lopott tárgyakat ezután egy bokor alá rejtette. Ezután a vádlott visszament az ingatlanba, és a barátjával alvó nőhöz lépett, ráfeküdt a sértettre, azonban a nő felébredt és lelökte magáról a terheltet – közölte a törvényszék. A sértett nő és barátja távozásra szólították fel a vádlottat, aki bár a lakást elhagyta, a lépcsőházból nem ment el. 

A férfi nem érte be ennyivel, mert egy gondozóház konyhájából élelmiszereket és pénztárcát lopott, egy hétvégi házból pedig mobiltelefonokat és órát vett magához.

Ítélethozatalkor a járásbíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott részben beismerte tettét, és a károk egy része is megtérült. Súlyosító körülménynek számított ugyanakkor az is, hogy a férfi több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket. 

A tájékoztatás szerint az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője a bizonyos vádpontok tekintetében felmentés, valamint enyhítés érdekében fellebbezett.