Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik az Anna-bált és kísérőrendezvényét, az Anna-fesztivált július végén Balatonfüreden.

"Új színfoltként a kávéházi cigányzene hagyományai elevenednek fel a város vendéglátóhelyeinek teraszain."

A fesztivál július 24 – 30. között lesz, kétségkívül ennek csúcspontja július 29-én az Anna-bál. A keddi szerenádok éjszakáján romantikus dallamok csendülnek fel az egykori Posta-ház teraszán. Lesz hagyományos szívhalászat és a lovaskocsikázás is.

2025-ben ünnepli bicentenáriumát a bál

Az időutazás már idén elkezdődik. Végig kalauzolnak a szervezők az Anna-bál múltját jelentő 200 esztendőn.

Idén az ’50-es és ’60-as évek és a táncdalfesztiválok állnak a középpontban, jövőre a századforduló és a húszas éveket, míg a bicentenárium évében az alapítás éveit mutatják majd be.

 Az Anna-bál szépségversenyén első helyezést elérőnek járó díszvázán a Viktória-minta új színkombinációja jelenik meg, a váza arany díszítést kapott. Megújult a második helyezettnek járó vázán látható Rothschild-minta színkombinációja is, és a vázát platina díszítéssel látták el. A harmadik díj egy Apponyi-mintás váza lesz, amelyen szintén egy új, zöld árnyalatú, valamint bronz díszítés látható.

A bálon használatos herendi étkészlet 650 fős, 3500 darabból áll, értéke pedig több mint 120 millió forint.

A menü önmagáért beszél

Előétel házilag füstölt tokhal lesz, ezután szürkemarha-erőlevest tálalnak fel, majd kacsamellet és mangalicát. A desszert madártejszelet lesz bogyós gyümölcsökkel.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI