Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Átadták a Tündik Csaba díjat

A díj névadója, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egykori bűnügyi osztályvezetője több mint 2 éve távozott közülünk, tragikus hirtelenséggel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a díjat az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású kolléga, Tündik Csaba r. alezredes emlékének őrzésére alapította.

A díjat első alkalommal 2021. augusztus 11-én dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy jelenlétében adta át dr. Mecser Tamás r. ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány Andó László r. őrnagy, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője részére

-álla rendőrség közleményében.

A díj átadását a névadó születésnapjához igazították. Az elismerés odaítéléséről egy három főből álló bírálóbizottság dönt, akik a huzamosabb ideig kimagasló színvonalon és eredményességgel teljesítő, a bűnüldözés területén az általános és speciális szakmai ismereteket kreatív módon is hasznosító kolléga részére adják át.

A névadó, Tündik Csaba r. alezredes fellépésére, cselekedeteire minden esetben a határozottság és a céltudatosság volt jellemző. Második családja volt a rendőrség. Megkövetelte a pontosságot, a következetességet, ugyanakkor egyensúlyra törekedve figyelemmel kísérte az egyéni sorsokat, problémákat is. Munkatársai bármikor bizalommal, feltétel nélkül fordulhattak hozzá mind szakmai, mind magánéleti kérdésekben. Környezete, a városlakók ismerték és elismerték tevékenységét. Szívén viselte a bűnügyi munkát, a vezetői beosztással járó mindennapi kihívásokat, ugyanakkor sokszor panasz nélkül magába zárta a problémákat.

Munkája során számos eredeti és újító ötlete volt, melyet a gyakorlatban is eredményesen alkalmazott. A beosztotti és a parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, valamint vezetői képességét egyaránt elismerte. Bűnügyi szakterületen tanúsított munkamorálja, elhivatottsága, vezetői kvalitásai, szakmai hozzáértése, szorgalma példát mutat, értéket őriz és képvisel.

A díjazott, Andó László r. őrnagy Tündik Csaba r. alezredes közvetlen munkatársa volt, összekötötte őket az a szolgálat, amit a polgárok segítése érdekében végeztek, együtt dolgoztak az emberekért és elhivatott módon együtt néztek szembe a mindennapos kihívásokkal is.

Az elismerés átadását megtisztelte jelenlétével az elhunyt özvegye, Tündikné Vörös Mónika és lánya Tündik Edina is.