Tíz kategóriában adták át a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként létrehozott díjakat.

A szakma legkiválóbbjait díjazták

Az elismerésben azok az emberek részesülnek, akik a magyar közszolgálati médiát szolgálják például olyan dolgokkal, mint hagyományőrzés, nyelvápolás, öntudatra nevelés, tájékoztatás, diákműsorok bevezetése, valamint népművelés. 

A Karinthy-gyűrűt Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek, érdemes és kiváló művésznek ítélte oda a kuratórium. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

A Knézy Jenő-díjat, amelyet a sportújságíróknak ítélnek oda, idén Petrovics-Mérei Andrea, az M4 műsorvezetője kapta. A Dohnányi Ernő-díjat Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető vehette át. A Wachma Imre-díjat Kautzky Armad Jászai Mari-díjas színművésznek ítélték oda. Az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó kapta.

A Herczeg Ferenc-díjat Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója kapta. Az Egyesy Géza-díj Kertész Róbertnék, az MTI londoni tudósítójánál landolt. 

A kuratórium egy új díjat alapított az MTVA tavaly elhunyt hírigazgató-helyettese emlékére. A Gyukity István-díjat Demény Dóra, az M1 aktuális csatorna kiemelt hírügynökségi szerkesztője vehette át. A kiemelkedő szakmai munkáért és a közösségért végzett tevékenységért odaítélt Duna-díjat idén Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója vehette át.