Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri Széchenyi István Egyetem a  Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg a MedTech Egészségtechnológiai Campusát, melynek első elkészült épületét szombaton hivatalosan átadták.  Az épületben számos egészségtechnológiai szolgáltatás helyet kap, beleértve az egészségtechnológiai inkubátorházat, az ország első vidéki Pető Pontját, valamint az egyetemi dolgozók számára nyújtott egészségügyi ellátást.

A campus nem csupán az Egészség- és Sporttudományi Tanszék tanulmányainak otthona lesz, hanem fontos szerepet kap a kutatás-fejlesztésben is, amely az egészségügy technológiai fejlesztéseit erősíti, új szabadalmakat eredményezve és szorosabb partnerségeket teremtve az egészségipar szereplőivel. Az épület átadásánál részt vett dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, aki hangsúlyozta az intézmény elkötelezettségét az egészségügyi technológiai fejlesztések iránt, és tervezték a beruházás további folytatását is. Az eseményen jelen volt dr. Hankó Balázs is, az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, aki méltatta a megújuló felsőoktatás gyakorlati hatékonyságát és hatását a város és a térség területén.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a városban nagy az igény a szociális ellátásra, így a jövőben a campuson működő idősgondozás és rehabilitáció pluszlehetőségeket ad. Elmondta, hogy a megújult épületben korábban bőrgyógyászat és sportorvosi ellátás működött.

A Széchenyi István Egyetem által nagyjából egymilliárd forintból felújított épületet Szűcs Gabriella, az intézmény tulajdonában lévő Uni-Medicampus Kft. ügyvezetője mutatta be. Elmondta, hogy a komplexum 2014-ig adott helyet a betegellátásnak. Az új campus megvalósítására az első tervek 2017-ben készültek el, a 2,7 hektárnyi terület 2021 novemberében került az egyetem tulajdonába.

Fotó: MTI