Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Átadták az ügyfélbarát Ózdi Járási Hivatal új épületét

Évekig üresen állt egy kórházépület Ózdon. Egy egymilliárd forintot meghaladó beruházás keretén belül az elhagyatott építményből, egy korszerű közigazgatási egységet alakítottak ki. A létesítmény komplex energetikai fejlesztésen és belső átalakításon esett át és új parkolóhelyekkel is bővült. A fejlesztésnek köszönhetően az Ózdi Járási Hivatal és további négy kormányhivatali osztály is ügyfélbarát feltételek mellett várja a térségben élőket.

A Gyújtó téri épület rekonstrukcióját a Kormány az elmúlt év őszén nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította. Az új hely földszintjén Kormányablak és Okmányirodai Osztály, emeletén pedig hatósági és gyámügyi osztály várja az ügyfeleket. A járási hivatal tevékenységén túlmenően családtámogatási, nyugdíj- és egészségbiztosítási, földhivatali, népegészségügyi, élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi, valamint építési ügyeket is intézhetnek az épületben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2,587 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül.

 

Fotó: MTI/Vajda János