Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Átadták és felszentelték a világ legnagyobb Székelykapuját Sokorópátkán 

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Összetartozás napja ünnepségsorozat második napján, szombat délután ünnepélyesen átadták és felszentelték a székelykaput Sokorópátkán. Az ünnepség alkalmából egész nap előadások, koncertek, néptáncos műsorok várták a helyszínre érkezőket.

Basák Attila, Sokorópátka polgármestere köszöntőjében az összetartozás kapujának nevezte az elkészült faragott alkotást. Megköszönte mindenki együttműködését aki részt vett a csoda létrejöttében.

Vajda Péter, a kapu megálmodója elmondta az eseményen elmondta, a Sokoró kapu civil összefogásból készült el, nem volt benne pályázati pénz, vagy állami támogatás. Hatszáz adományozó és kétszáz munkás ember, akinek köszönhető az alkotás. Amit tettünk, nemzetünkért tettük, jó és tiszta szándékkal. Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, ez a kapu-történet is így végződött. Ugyanakkor elmondta, hogy kapu felállítássával nem fejeződött be a munka, parkot és kápolnát is álmodtak a területre, amelynek a megvalósítása még a jövő dolga.