Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Átfestik a kopott útburkolati jeleket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. holnap (2024.04.27-én) kezdi a város forgalmasabb útjain a gyalogátkelő helyek, a kerékpáros nyomvonalak és egyéb lekopott útburkolati jelek festési munkáit.

A munkálatok saját kivitelezésben és alvállalkozó bevonásával történnek – közölte a Miskolci Városgazda. A munkát többféle technológiával (hideg plasztik, oldószeres festék) végzik el.

Az elmúlt hetekben a Társaság Útellenőri Szolgálatának és Műszaki ellenőreinek előzetes felmérése alapján a festési munkák előkészítése folyt. Ekkor meghatározásra kerültek az első ütemben felújító festésre kerülő útszakaszok.

A munkák első körben a Miskolctapolcai u., Csabai kapu, Görgei A. u., a Belváros és az Avas területén indulnak, majd folytatódnak a város főbb közlekedési útvonalain.

A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra. A Miskolc

A szakemberek igyekeznek a  feladatot a hétvégén, kisebb forgalom mellett, illetve az éjszakai órákban elvégezni. A forgalmasabb útszakaszokon torlódás alakulhat ki, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.