Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Átütemezte harmadik miskolci kútjának lemélyítését a PAnnErgy

A PannErgy Nyrt. a jövő évre ütemezi át harmadik miskolci kútjának lemélyítését, de így is fenntartja EBITDA előrejelzését 2023-ra – közölte a geotermikus energiát termelő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A lemélyítendő kút geofizikai mérésekkel igazolt sikerességének függvénye a Miskolci Geotermikus Projektjük mintegy 1 milliárd forintos állami támogatásának pontos összege.

A társaság emlékeztetett, hogy  a beruházás befejezését eredetileg a 2023/2024-es távfűtési idény megkezdéséig tervezték, de ezt most 2024. szeptember 30-ra módosítja. Ennek egyik oka, hogy a beruházás lényegi megkezdésének előfeltételeként megjelölt támogatói okirat véglegesítése a támogatóval még folyamatban van, a másik, hogy "a 2023-ban érvénybe lépett jogszabályváltozások által felszínre került engedélyeztetési anomáliák tisztázása a szakhatóságokkal még nem zárult le" – írták a közleményben.    

A PannErgy Nyrt. csoport 1,3 milliárd forintos nettó eredménnyel zárta 2022-őt, szemben az egy évvel korábbi 897 millió forinttal. Az értékesítés árbevétele 7,1 milliárd forint volt tavaly a 2021-es 6,4 milliárddal szemben.

A Pannergy Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papírok kedden 1055 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 954 és 1360 forint között változott.