Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szlovákiai Civil Becsületrend által szervezett Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyre opera, operett és musical kategóriában.

A versenyt névadója, Házy Erzsébet tiszteletére rendezik, és célja az új tehetségek felkutatása.

Házy Erzsébet Pozsonyból indulva a 20. század egyik legjelentősebb magyar opera- és operetténekesévé vált.

Jelentkezni a tehetségkutató honlapjáról letöltött, géppel kitöltött jelentkezési lappal, a szcivilb2015@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

Nevezni öt számmal lehet

Egyet a válogató során, egyet a középdöntőben, egyet pedig – a zsűri választása alapján – a döntőben kell előadniuk.

Idén rendhagyó módon az előválogató online zajlik, a jelentkezőknek a kitöltött adatlap mellé csatolniuk kell azt a videót is, amelyen az első forduló dalát éneklik.

A középdöntőt és a döntőt szeptember 21-én és 22-én rendezik Érsekújváron. Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik 200 eurós jutalomban részesül. A legjobb énekes a megmérettetés fődíjaként egy koncert keretében bemutatkozhat Dunakeszin, Pozsonyban és Somorján, valamint Olaszországban, Sienában és Monteriggioniban is.

További díjak

A Magyar Művészeti Akadémia is hozzájárul az énekesek támogatásához: elismerő oklevelet, valamint 300 és 200 ezer forint pénzdíjat adományoz egy-egy jelentkezőnek. Ezen felül a legjobb tenoristának átadják a Fülöp Attila Emlékdíjat.

(forrás: ti/fotó: pixabay)