Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sportprogramokkal bővül idén az Avasi Borangolás kínálata

A sport és a mozgás is színesíti 2023-ban az Avasi Borangolás programját. A zenei, gasztronómiai, gyermek és borszakmai rendezvények mellett játékos sportvetélkedőkön is részt vehetnek azok, akik szeretnék megmérettetni magukat az első AVASember Kupán vagy kisAVASember Kihíváson. A szervezők célja, hogy megmutassák, az Avas akár mindennapi sportolásra is tökéletes helyszín.

A XI. Avasi Borangolás lendületbe hozza az Avast! A szervezők 2023-ban első alkalommal hívják mókára az örökmozgó kicsiket és nagyokat egy izgalmas és különleges vetélkedővel. Az AVASember elnevezésű sport és ügyességi vetélkedősorozatra várják minden kúszó-mászó, ugráló, futó, soha meg nem álló gyerkőc vagy éppen sportokban jeleskedő, nosztalgiázni vágyó felnőtt jelentkezését. Míg a gyerekeknek szóló kisAVASember Kihívás elsősorban ügyességi és gyorsasági versenyekkel várja a megmérettetésre vágyó kicsiket, addig a felnőtteknek szervezett AVASember Kupa elhódításához az ügyességen és a gyorsaságon túl már erőnlétre is szükség lesz. Lesz lépcsőfutás, hordógurítás, egyensúly-feladatok, játékos megmérettetések, kúszás, csúszás, mászás, csúzlizás, szőlőrablás és még a szüret megannyi formája.

Az esemény fővédnöke Veréb György, a Diósgyőri VTK legendás labdarúgója, kétszeres magyar kupagyőztes, aki több mint 800 meccsen húzta magára a piros-fehér mezt, és csakis azt. Az 1979-es olimpiai válogatottban is ő védte a hálót. A városban csak Gyuribáként emlegetett, tisztelt és rajongva szeretett egykori élsportoló jelenleg a DVTK kapusedzője, szakmai stábjának tagja.

A programoknak a tavaly átadott Horváth-tető Szabadidőpark ad helyet május 13-án, szombaton délelőtt 10 órától délután 4 óráig. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az AVASember Kupán 20 felnőtt, a kisAVASember kihíváson pedig 20 gyermek (6-12 év) indulhat, a jelentkezés a létszám betelte után lezárul.

A vetélkedő részletes leírása elérhető a Borangolás weboldalán:

https://borangolas.hu/helyszinek/horvath-teto-sportpark

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/jfrgdaTuBKUXJnaz7

A Horváth-tetőre nemcsak versenyzőként, hanem szurkolóként is érdemes kilátogatni, a verseny ideje alatt gyerekprogramok sokasága is várja az érdeklődőket a Horváth-tető felső teraszán kialakított Bandukoló szigeten.