Kezdőlap KIEMELT

Avasi Kvaterka – Miskolc ízei

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A soron következő Avasi Kvaterkán bemutatkozik a Bükki Kör, melynek tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni városuk, Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni.

Ez a maroknyi nagyszerű vállalkozó döntött, közös erővel lendítik fel a város kultúráját, gasztronómiáját, gazdaságát, örömét és jólétét. Összeteszik tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni, hiszen a történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudunk újat mutatni.

Nem is akármilyen újat, kiválót, emlékezeteset, egyedit. Kik ők? A Leves és Borsod Burger, Il Baffo, Hotel Palota Lillafüred, City Hotel Miskolc, Renomé Café & Bistro, Avasi Borangolás, Avasi Kvaterka, Esszencia Borest, Tudomány és Technika háza, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet Miskolci Borklub Egyesület, Sándor Zsolt és Barátai – mini bükki borfesztivál, Gallay Kézműves Pince, Gonda Borászat, Vadász Étterem és Panzió, Végállomás bistro&wine, Desszertem, Avalon Ristorante, The Club Avalon, Avasi kilátó kávézó, CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, Sub Rosa Cafe, Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár.

A poharainkba 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek, fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidékkel, vendégül látjuk Tállyát és a Tali Tállyán rendezvénysorozatot, de a messzi vidékekről, például Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk. A borok mellett itt lesznek a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze nem csak alkohol folyik majd, szörpöket is kérhet a szomjas vendég, illetve a 383 the kopjary water ízesített vizekkel készül a szombati hacacáréra.

Az Avasi Présházban a rendezvényünkkel együttműködő Bükk+ helyi borászait találjuk meg, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényeit. Miskolc és a Bükk ízeit az Il Baffo pizzái és Avalon krémesei, a Borsodi Sajtműhely kecskesajtjai, A LEVES és Borsod Burger street foodjai, a Végállomás bistro&wine finomságai, a Desszertem nyalánksága és a Kvaterka Shop várva várt zsíroskenyér variációi mutatják be.

Az elmaradhatatlan mókát és kacagást ezúttal egy kis kiegészítő is segíti: a Cardium buborékos italait egy „pezsgőpisztolyból” locsolhatják a játékos kedvű Kvaterkázók. Természetesen ezúttal sem maradunk zene nélkül: az Avasi Cellariumban 19 órától ZolioArt Projekt koncert, az Avasi Présházban 21 órától Latin Projekt koncert várja a táncra perdülő sokadalmat, levezetésképpen pedig utcabált rendezünk a „Találka téren” kryzával éjfélig. Akik viszont csöndesen kortyolgatnának, falatoznának és beszélgetnének, azoknak irány az Avasi Álom Pince, ahol lazulós chill hangulat várja őket pazar kilátással.

Várnak mindenkit szeretettel, hogy a megszokott Kvaterka hangulatban fedezze fel Miskolc és a Bükk elragadó ízeit, gasztronómiai remekeit, lehengerlő borait és kezdeményezéseit!
További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán:

*** Az eseményt az Avalon Fleet és Miskolc Város Önkormányzata támogatja. ***