Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Az elmerült zsozsó története

Mindegy mennyire vaskos, a pénztárcánkat elveszíteni roppant bosszantó dolog. Pláne ha pontosan tudjuk, hova ejtettük, mégsem ugorhatunk csakúgy utána.

Egy kedves miskolci család az idei gyermeknapot Miskolctapolca ősparkjában, a tavon töltötte, vízibicikliztek kicsit. Minden szuper volt egészen addig, amíg 12 éves lányuk, Blanka felkiáltott: “Anya, valami leesett!” .A szülők, Henrietta és János akkor még reménykedtek és legyintettek egyet: “Dehogy esett!” – mondta Heni. De akkor meglátták ahogy menthetetlenül süllyed anya pénztárcája. Iratok, készpénz, ékszerek, mindet elnyeli a Csónakázó-tó. Heni fejében azonnal megjelentek a hivatalokban töltött hosszú, unalmas órák rémképei és mivel semmi kedve nem volt kártyáit újraigényelni, úgy döntöttek nem adják fel ilyen könnyen.

Először mágnessel próbálkoztak, de a Mozgi család gyorsan belátta, hogy ide profi kell. A facebookon kértek segítséget, ahol gyorsan terjedt a hír és a ömlöttek az ötletek és a telefonszámok. Szerencséjükre kifogták az egyik legjobb búvárt a környéken.

Szokoly László fő profilja a Speciális Munkák Elvégzése (legalábbis a közösségi oldal szerint), vagyis speciális megoldásokat kínál az ehhez hasonló sajátos esetekre. A család hívására azonnal leakasztotta búvárruháját, csobbant egyet és pár merülés után meg is találta – úgy 30-40 centiméter iszap alatt – az eltűnt pénztárcát.

Stábunk pedig épp a helyszínen forgatott, amikor megláttam, hogy ezen a szép hétfő délutánon nemcsak a kacsa-show megy a vízen.

videó: Horváth Ferenc

Boldog tehát a befejezése a gyermeknapi nagy ijedelemnek. Mármint úgy igazán boldog, mert Heni, Jani és Laci olyan jókat nevettek az akció közben, hogy már csengő hangjuk is odavonzott minket, nemcsak a jó sztori reménye, bár szerencsére az is meglett.

Heni nevetve mutatta meg, hogy szétázott minden a tárcában, de sebaj majd megszárad. Blanka és a 2 és fél éves Patrik pedig nagyon örült, hogy édesanyjuk már nem szomorkodik, újra nála a buksza, biztos akad benne egy kis elázott pénz fagyira.