Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Noha a Grand National a mai napig több mint 500 millió nézőt vonz, továbbra is a világ egyik legvitatottabb lóversenye.

A CNN jelentése szerint egy állatvédő csoport azzal fenyegetőzik, hogy valamilyen módon meg fogja zavarni a Grand National lóversenyt, mely annak ellenére, hogy még mindig a világ egyik legvitatottabb lóversenye, 140 országból több mint 500 millió nézőt vonz.

Az állatvédő csoport azonban állítja, hogy a verseny az ember és a természet közötti “megszakadt kapcsolatot” képviseli a lovakat fenyegető potenciális veszélyek miatt. A verseny szabályain már több változtatást is eszközöltek a biztonsági aggályok miatt, jelenleg pedig a mezőny 40 lóból áll, melyek 30 kisautó méretű akadályon ugranak át.

A biztonsági aggályok pedig sajnos nagyon is valósak, hiszen a pálya igényes kialakítása ellenére az elmúlt években több halálos áldozatot is követelt a verseny: a tavalyi versenyen két ló elpusztult, több másik pedig olyan súlyosan megsérült, hogy el kellett altatni.

Az Animal Rising, korábbi nevén Animal Rebellion, a CNN Sportnak küldött nyilatkozatában úgy fogalmazott tervezett akciójuk kapcsán:

“A legtöbb ember azt mondaná, hogy szereti az állatokat, akkor miért van ez rendben? Legyen szó akár élelemről, akár sportról, az állatokkal való kapcsolatunk több mint megromlott.”

Az állatvédő csoport áprilisban indítja el működésének eddigi legnagyobb kampányát, s azt sugallták, hogy meg akarják zavarni az idei Grand National versenyt, amelyet április 15-én rendeznek meg a liverpooli Aintree lóversenypályán, az Egyesült Királyságban.