Nemcsak sportoltak az egyetemi dolgozók és hallgatók Mikulás napján, hanem csomagokat, csokoládét és édességet is gyűjtöttek.

 

Természetesen a Miskolci Egyetem „házikedvence”, Atom is részt vett a Mikulás-futáson és „megvitatta” az Állatvédelmi Témahét történéseit is az egyik haverjával.

A Sütni Jó! Alapítvány idén négyszáz Mikulás-csomagot szeretett volna eljuttatni a hátrányos helyzetű gyermekekhez Szent Miklós napján. A Miskolci Egyetem Mikulás-futásának résztvevői adományaikkal nagyban hozzájárult a karitatív szervezet céljának eléréséhez, amit az alapítvány a Facebook-oldalán köszönt meg mindenkinek.

Az egyetemi Mikulás-futás két kilométeres távja az E/7-es irodaház parkolójából indult és oda is érkeztek vissza. A szervezők mindenkinek gondoskodtak Mikulás-sapkáról és forró italról.

A Sütni jó! Alapítvány alapító okiratában hivatalosan meghatározott célja egyébként, hogy jó példát mutasson a szegénységből való kilépésre, elsődlegesen a pék és a cukrász mesterség által, amivel a szakma utánpótlásnevelését is segítik. Az alapítvány játszva tanítva nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, miközben segíti a hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek jövőképének formálását, de a munkaerőpiacra történő beilleszkedésüket is nyomon követi.