Kezdőlap KÉK HÍREK

Az elmúlt héten 118 alkalommal riasztották a vármegye tűzoltóit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az esetek közül 31 műszaki mentés volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója szerint kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház Putnokon, az Andrássy Dénes úton május 15-én. A tűzesethez Ózdról vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és elfojtották a lángokat, továbbá átvizsgálták az épületet. A tűz a lakóteret harminc, míg a födém és tetőszerkezetet körülbelül negyven négyzetméteren rongálta meg.

Kigyulladt egy lakóház Miskolcon, a Széchenyi István úton május 16-án. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt a lakók elhagyták az ingatlant. Az egységek öt vízsugarat vetettek be a lángok ellen, a munkálatok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett zajlottak. A tűz a száztíz négyzetméteres ház egészét érintette, továbbá a szomszéd épület homlokzati szigetelését és tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az érintett ingatlanokat.

Elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett tűz egy családi házban Miskolc külterületén, a Nagy király dűlőn május 18-án. A város hivatásos tűzoltói egy gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A tűz az egyik szobában keletkezett, ahonnan átterjedt a tetőszerkezetre is. A kétszáz négyzetméteres ház lakhatatlanná vált.

Az esetek során sérülés nem történt.