Kezdőlap KÉK HÍREK

Az elmúlt héten 153 alkalommal riasztották vármegyénk tűzoltóit

A 153 riasztásból 42 műszaki mentés volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint műanyag granulátumot szállító kamion borult fel az M30-as autópálya Kassa felé vezető oldalán, a felsőzsolcai lehajtónál szteptember 25-én. A teherautóból jelentős mennyiségű üzemanyag folyt az úttestre. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, biztosították a helyszínt, megszüntették az üzemanyag-szivárgást és felitatták a gázolajat az útról.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Hernádnémetiben, a Jókai Mór utcában szeptember 26-án. A tűzesethez a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat, amelyből egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak és visszahűtöttek. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Benzin segítségével próbáltak kerti hulladékot égetni Tiszabábolnán, a Kinizsi utcában szeptember 30-án. Az esethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a lángoló növényzetet. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Elektromos meghibásodás okozott tüzet egy lakóház pincéjében Miskolcon, a Pálya dűlőn október 01-jén. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói légzésvédelem mellett fojtották el a lángokat és két háztartási gázpalackot kihoztak a helyiségből. Az eset során nem történt sérülés – olvasható a közleményben.