Kezdőlap KÉK HÍREK

Az elmúlt héten több mint 120 alkalommal riasztották vármegyénk tűzoltóit

Az esetekből 43 tűzoltás volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója szerint javítás közben kigyulladt egy személygépkocsi Ózdon. A dízelüzemű jármű két családi ház között, egy műhelyként használt garázs előtt égett teljes terjedelmében. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet, amelyben a garázs előtti előtető is megrongálódott. Az eset során nem történt sérülés, a tűz nem terjedt át a környező épületekre. 

Teljes terjedelmében égett egy tizenhat négyzetméteres fatároló Bükkszentkereszten április 09-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését és elfojtották a lángokat. A miskolci egységnek már csak az izzó, parázsló részeket kellett megszüntetnie.  A néhány méterre álló, használaton kívüli lakóházra nem terjedt át a tűz és sérülés sem történt.

Elektromos meghibásodás miatt bútorok gyulladtak meg és égtek körülbelül három négyzetméteren egy családi ház szobájában Szerencsen április 11-én. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a tűzesethez érkeztek, elfojtották a lángokat és átszellőztették az épületet.  A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, a ház lakható maradt.

Elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett egy családi házban Szendrőn, a Vadaskert utcában. A város hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat. A tűz egy szobával egybenyitott konyhát érintett körülbelül harminc négyzetméteren. Az eset során nem történt sérülés, azonban a hetvenöt négyzetméteres ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek – írják az összefoglalóban.