Idén október 22-23-án rendezik meg a 21. Miskolci Barátság Maraton Nemzetközi Utcai Futófesztivált. A résztvevők ráadásul az „Ötpróba Párizsba”-sorozat pontjait is begyűjthetik.

Újdonságot jelent, hogy a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által rendezett esemény központja – az eddig megszokott Népkertből – beköltözik a Szent István térre.

Mivel ebben az évben kétnapos lesz a rendezvény, fontos tudnivaló, hogy október 22-én, szombaton délután rendezik meg a gyermekfutamokat a versenyközpont környékén kijelölt pályán. Vasárnap következnek a klasszikus egyéni számok (maraton, félmaraton, kismaraton, minimaraton) és a félmaratoni váltó.

Miskolc város kiemelt eseményének programjában – a hagyományokat követve – négy egyéni táv és egy félmaratoni váltó, valamint gyermekfutamok szerepelnek.

Versenyszámok, kategóriák

 

 • Maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában).
  Ötpróba-pontok száma: 6
 • Félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában.
  Ötpróba-pontok száma: 4
 • Kismaraton (10,5 km, Koncz Ferenc-emlékszám): egyéni (női- és férfi abszolút kategóriában).
  Ötpróba-pontok száma: 2
 • Minimaraton (5,27 km, Dr. Márkus Gábor-emlékszám): egyéni (Születési év alapján: 7-11 éves lányok-fiúk, 12-14 éves lányok-fiúk, 15-18 éves lányok-fiúk, 19-35 éves nők-férfiak, 36-45 éves nők-férfiak, 46-55 éves nők-férfiak, 56-65 éves nők-férfiak, 66 év feletti nők-férfiak.)
  Ötpróba-pontok száma: 1
 • Félmaraton-váltó (4×5,27 km): női-férfi abszolút kategóriában
  Ötpróba-pontok száma, személyenként: 1
 • Gyermekfutamok: egyéni (600 méter: 6 éves korig, leány-fiú; 1,8 km: 7-11 éves korig, leány-fiú)

Az 5,27 km-es körpálya térképe megtekinthető a termeszetjaro.hu oldalon.

Helyszíni nevezésre csak október 22-én, szombaton, 14-18 óra között lesz lehetőség a belvárosi versenyközpontban. Vasárnap már csak a rajtszámokat lehet majd átvenni.

További információkat a maratonclubmiskolc.hu honlapon találtok.

Ötpróbás-pontokat is osztanak az idei „Barátságon”

Az utcai futófesztivál az „Ötpróba Párizsba”-program pontgyűjtő állomása is egyben. Aki a rendezvényen regisztrált ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik, ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be. A legszerencsésebb pedig nézőként ott lehet a 2024-es párizsi olimpián.

Fontos, hogy a nevezéskor ne felejtsék el megadni az ötpróba-azonosítószámot, mert csak ebben az esetben tudják majd igazolni a táv teljesítését. Amennyiben valaki még nem ötpróbázó, de szeretne azzá válni és megkezdeni a pontgyűjtést, az az otprobaparizsba.hu oldalon regisztrálhat.

/A nyitókép illusztráció/