Egy több mint 23 ezer ember bevonásával készült új kutatás arra a megállapításra jutott, hogy az egy óránál hosszabb ideig ingázó dél-koreaiak 16%-kal nagyobb valószínűséggel tapasztalnak depressziós tüneteket, mint azok, akik 30 percnél rövidebb ideig közlekednek csak. Az átlagos napi ingázási idő 47 perc volt az ázsiai országban, ami közel 4 órának felel meg hetente, ha az emberek 5 napot dolgoztak.

Megjegyzik, bár a tanulmány nem mutat ki ok-okozati összefüggést, a több órás ingázás és a férfiak rosszabb mentális egészsége közötti kapcsolat a legerősebb azoknál volt, akik nem voltak házasok, heti 52 óránál többet dolgoztak, és nem volt gyermekük. A nők körében a hosszú ingázási idő az alacsony jövedelműek, a váltott műszakban dolgozók és a gyermekes munkavállalók körében állt a legerősebben összefüggésben a depressziós tünetekkel.

Azt nem részletezték, az ingázók milyen közlekedési módokat vettek igénybe, ugyanakkor egy 2018-as, Nagy-Britanniában készült, közel 4500 résztvevővel készült tanulmány megállapította: azok, akik autó helyett kerékpárral, vagy gyalog közlekednek, jelentősen javíthatnak a mentális egészségükön. Végül arra is kitértek, az ingázásnak néhány előnye is van, például egyesek arra használják ezt az időt, hogy „kikapcsoljanak”, elszakítsák gondolataikat a munkahelyi teendőktől.