Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Az utánpótlás muaythai vb-n indulnak a DVTK harcosai

A megmérettetésen három versenyző, Sütő Doroti, Polják János és Mester Miron képviselheti a DVTK-t a magyar válogatottban.

Augusztus 9-21. között a malajziai Kuala Lumpurban kerül megrendezésre a 2022-es IFMA Mauythai Utánpótlás Világbajnokság. A magyar utánpótlás muaythai válogatott, a nemzetközi versenyeken újoncnak számító diósgyőri versenyzőkkel, a világbajnokság nyitónapja előtt indult útnak Malajziába. A hazai 10 fős csapat közel harmadát a piros-fehér versenyzők teszik ki, akiknek ez lesz az első komolyabb külföldi megmérettetésük – olvasható a DVTK oldalán.

Sütő Doroti a 12-13 évesek 50kg-os súlycsoportjában léphet majd szorítóba, Polják János a 16-17 évesek legjobbjaival küzdhet -75 kg-ban, míg Mester Miron a 10-11 évesek -34 kg-os súlycsoportjában indul Kuala Lumpurban.

(Balról jobbra: Jászka Krisztián, Sütő Doroti, Polják János, Mester Miron, Fábián Kristóf)

Sütő Doroti és Polják János évek óta a korosztályos válogatott kerettagok, és magyar bajnoki aranyérmesek, míg Mester Miron a legfiatalabb korosztályt képviselve idén csatlakozott a nemzeti csapathoz.

„Most indulnak először világversenyen, még nincs tapasztalatuk ilyen szinten, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki belőle. A felkészülést végigcsinálták, nagyon jó állapotban fognak megérkezni a vb-re, aztán ott majd az izgalom eldönti, hogy milyen teljesítményt fognak tudni nyújtani.”

– nyilatkozta Jászka Krisztián a DVTK muaythai szakosztályának vezetője.