Éjjel rohamozták meg a házat, amelyben a férfi tartózkodott.

A vádlottak egy korábbi sérelem miatt akartak elégtételt venni, ezért 2020. november 20-án éjfél körül felfegyverkezve megjelentek annál a miskolci, Rózsás dűlőben lévő háznál, amelyben haragosuk, valamint egy másik férfi illetve egy nő is tartózkodott.  

A támadók erőszakkal mentek be a házba, ahol az elsőrendű vádlott haragosát egy baseball ütővel, illetve ököllel többször fejen ütötte és ordítva fenyegetőzött. A másodrendű vádlott egy balta fokával ütött a férfi fejére, miközben halálosan megfenyegette. A harmad- és negyedrendű vádlottak szintén a házban tartózkodtak és jelenlétükkel támogatták társaikat.

A másik két sértett az erőfölénytől tartva nem mert a bántalmazott férfi védelmére kelni, azonban az erősen vérző fejsérüléseket látva segélyhívást kezdeményeztek. A férfinak nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A Miskolci Járásbíróság társtettesként elkövetett magánlaksértés minősített esete miatt valamennyi vádlottat, míg az első- és a másodrendű vádlottat mint társtettest, a harmad- és negyedrendű vádlottat pedig mint bűnsegédet testi sértés bűntette miatt ítélte el, sorrendben négy év, négy év kilenc hónap, három év nyolc hónap, illetve két év szabadságvesztésre. A bíróság a másodrendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményből, míg a negyedrendű vádlott büntetésének végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős.