Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Befejeződött a miskolctapolcai ősparkot megújító beruházás

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még szebb, még vonzóbb, még szerethetőbb.

Miskolctapolcát méltán tekintik a miskolci turizmus ékkövének, ennek ellenére hosszú évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a területen, egészen a tavalyi évig, amikor komplex, sokrétű rekonstrukciós munkák kezdődtek. A munkálatok most fejeződtek be, de az már akkor is jól látszott, mikor még itt-ott dolgoztak a szakemberek, hogy a látogatók már „félkészen” is imádták az újjászületett Miskolctapolcát – írja közleményében a miskolci önkormányzat.

A sétányok szinte mindig tele voltak, a vadonatúj utcabútorokat, az új padokat és asztalokat azonnal birtokba vették a látogatók, ahogyan a csónakázótó mellett kialakított kilátó- és pihenőteraszok is rögtön megteltek élettel.

Az önkormányzat kiemeli, hogy megújult a park is a Barlangfürdő szomszédságában, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, csaknem 30 ezer új növényt ültettek el a területen, miniatűr bronzszobrok és fa játék-szobrok várják a legkisebbeket és szüleiket, és hosszú évek hiányosságát pótolva mostantól kulturált, vadonatúj komfortpont, mosdó és wc szolgálja majd a látogatók kényelmét.

Megújultak a park hídjai is, az egyiken megőrizve a sokak kedvencének számító mókus-szobrokat. Épült három kisebb és három nagyobb új pavilon, amely elárusító- és szolgáltatóhelyként működik majd, bérlőiket pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

A csaknem 2500 köbméternyi iszaptól „megszabadított” csónakázó tavon  egy új csónak, három szintén új vízibcikli, és egy igazi különlegesség, egy baldachinos, romantikus lánykérésekre is alkalmas csónak is várja az ide érkezőket. A tó iszapmentesítésére már nagy szükség volt, a mederben ugyanis az iszapréteg vastagsága helyenként elérte a 80-100 centimétert.

A rekonstrukció munkálatok teljes költsége csaknem 960 millió forintot tett ki, a miskolciak és a turisták pedig már birtokba is vették a megújult, még zöldebb és még szebb Miskolctapolcát.