Legutóbb Szekszárdon győzött a DVTK – HUN-Therm, így csütörtökön döntőt játszhatnak a lányok.

DVTK – HUN-Term – NKA Universitas PEAC 81-65 (11-19, 24-19, 22-18, 24-9)
Sió Kupa elődöntő, Szekszárd Városi Sportcsarnok

DVTK – HUN-Therm: Aho N. 5, Bacsó 4, Bernáth 6/3, Jovanović 18/6, Green 15. Csere: Kányási 17/6, Kiss 12/3, Aho T. 2, Oláh 2. Edző: Völgyi Péter.

NKA Universitas PEAC: Laczkó 11/9, Wentzel 7, Calhoun, Burdick 13, Kiss 18. Csere: Simon 9/9, Szücs 3, Kaszás-Pap 2, Sanczez 2, Olawuyi. Edző: Jovan Gorecs.

Vezetőedzői értékelések

Völgyi Péter: – Az első és a második félidő elejébe is belealudtunk, de örülök neki, hogy mindkétszer gyorsan vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezen a mai találkozón az összeszokottság döntött. Mindkét csapatban voltak hiányzók, ettől függetlenül nagyon örülök, hogy kis fiatal csapatommal holnapután döntőt tudunk játszani itt a Sió Kupán.

Jovan Gorecs: – Kemény mérkőzés volt. Még csak tizenegy napja dolgozunk együtt, ez meglátszik a teljesítményünkön, nem vagyunk még meccskondícióban. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben jól is játszottunk, de elemeznünk kell, hogy a második félidőben mi volt a probléma, miért estünk vissza. Ezen kell javítanunk és dolgoznunk.

A DVTK – HUN-Therm szeptember 15-én (csütörtökön) 19 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr elődöntő győztesével vív meg a Sió Kupa fináléjában.

/A nyitókép illusztráció/