Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Belterületi utak fejlesztése Taktaharkányban

A kedvezményezett Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata a „Belterületi közutak fejlesztése” című felhívás keretében nyert támogatást.

A projekt keretében Taktaharkány nagyközségben található Honvéd és Vörösmarty utcák bizonyos szakaszainak korszerűsítése tervezett. A beruházást teljes egészében a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból nyert, az Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi. A projektre megítélt támogatás összege 99,91 millió Ft.

A fejlesztés fő célja Taktaharkány nagyközség belterületén belül a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése, a helyi önkormányzat jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan 2 db önkormányzati tulajdonú közút – Honvéd utca, Vörösmarty utca – bizonyos útszakaszainak korszerűsítésével.

A projekt keretében közlekedésbiztonsági célú fejlesztés is történik. Kettő sebességcsökkentő küszöb kerül kialakítása, amelyen csak mérsékelt sebességgel lehetséges az áthaladás, így csillapítja a forgalmat. Továbbá kettő napelemes sebességmérő tábla kerül kihelyezésre az érintett útszakaszokon, a helyi közintézmények közvetlen környezetében.
A közösségi közlekedés fejlesztésén túl a projektnek köszönhetően javul a közintézmények megközelíthetősége, hozzájárul a fenntartható

közlekedési módok fejlesztésének elősegítéséhez azáltal, hogy a kerékpárral közlekedők számára is könnyebb és biztonságosabbá válik a közlekedés.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024. szeptember 30.