A kölyök – mintegy három hónapos vemhességet követően – január 25-én jött világra és március 8-án, szerdán lett hat hetes, ezért átesett első állatorvosi vizsgálatán, amelynek során az első fotók is elkészülhettek róla. Nevéről pedig az állatkert látogatói szavazhatnak majd.

A csöppség anyja, Tareca 2012-ben érkezett Miskolcra a Lisszaboni Állatkertből, jelenlegi párja, Azhar pedig Augsburgból költözött városunkba tavaly, az európai tenyészprogram részeként.

A két állat rövid időn belül megszokta egymás társaságát, amit mi sem bizonyít jobban, mint utóduk érkezése, aki az állatorvosi vizsgálat során megkapta a kötelező védőoltásokat, valamint az azonosítására szolgáló mikrochipet, továbbá megmérték a súlyát is, amely azt igazolja, hogy jól fejlődik. 

Az is kiderült, hogy egy kis hímről van szó.  Nevet azonban még nem kapott, erről ugyanis azok dönthetnek, akik egy hét múlva, azaz március 15-én ellátogatnak a Miskolci Állatkertbe, ugyanis aznap lehet majd szavazni a kis leopárd nevére.

A kölyök a leopárdházban erre a célra behelyezett odú biztonságában jött a világra. Az első hetekben anyja is folyamatosan itt tartózkodott vele, éppen csak enni jött ki.

A csöppség fő táplálékát ugyan még az anyatej jelenti, de emellett már kóstolgatja az anyja táplálékát jelentő húst is. A kicsit anyja gondosan neveli, de az állatkert munkatársai is igyekeztek minél nagyobb nyugalmat biztosítani számukra, így az első hetekben kizárólag a leopárdok gondozói láthatták őt.

Ugyan az elmúlt napokban időnként már elhagyta a szülőszobaként szolgáló odút, ám a valódi bemutatkozására az első állatorvosi vizsgálata során volt lehetőség.

A leopárdnak több alfaját is megkülönböztetik élőhelyüktől, méretüktől és színezetüktől függően, létszáma azonban mindegyik alfajnak jelentősen megfogyatkozott.

Különösen igaz ez a Közel-Keleten élő, legnagyobb termetű alfajára, a perzsa leopárdra (Panthera pardus saxicolor), melyből becslések szerint szabadon legfeljebb 1 000 példány élhet. 

A veszélyeztetett nagymacskák megmentéséért az európai állatkertek az 1980-as években az elsők között hoztak létre összehangolt tenyészprogramot. Ennek részeként Európa és a Közel-Kelet állatkertjeiben mintegy 100 egyede él, közülük jelenleg hárman Miskolcon.