Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cím jelenlegi tizenegy birtokosa a napokban választotta meg Balázsovits Lajos helyébe. A címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik. Haláleset után a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre. 2020-ban Andorai Péter, 2021-ben Törőcsik Mari, 2022-ben Haumann Péter, 2023-ban pedig Máthé Erzsi helyére kellett új tagot választani.

A Nemzet Színészi: Király Levente, Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Molnár Piroska, Cserhalmi György, Szacsvay László, Almási Éva, Csomós Mari, Jordán Tamás, Lehoczky Zsuzsa, Udvaros Dorottya és Benedek Miklós.

Balázsovits Lajos hosszan tartó betegség után július 19-én hunyt el. A Balázs Béla-díjas színész, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt.

Benedek Miklós klasszikus és modern darabok karaktereit játssza. A Játékszínben a Hyppolit, a lakáj címszerepe, a Nemzeti Színházban Pilátus A Mester és Margaritában karakterével nyújt felejthetetlen pillanatokat. Jelenleg szabadúszó.