Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban már megfogalmazta: szükség van egy olyan átlátható és mindenki számára elérhető rendszer létrehozását, amelynek célja, hogy a vállalkozások részt vehessenek a várost érintő munkálatokban, az egyenlőség szabályainak szem előtt tartásával.

A tavaly decemberben elindult Miskolci Beszállítói Programban a gazdaság szereplői egy online felületen ingyenesen regisztrálhatnak, ezt követően pedig lehetőséget kapnak arra, hogy tevékenységi körükhöz kapcsolódó beszerzés esetén a Miskolc Holding cégcsoport valamennyi tagvállalatától ajánlattétellel keressék meg őket.

Az éves beszerzési igény megközelíti a nyolcezret, a weboldal létrehozásának célja pedig az volt, hogy ez a kör tovább bővülhessen. A Holding meglévő háromezerötszáz partnere e-mailben kapott tájékoztatást a programhoz való csatlakozás lehetőségéről.

Az online felület indulása óta közel száz új cég, vagy vállalkozás kapcsolódott a Miskolci Beszállítói Programhoz, melynek közel nyolcvan százaléka, miskolci vagy Miskolc környéki vállalkozás.

A miskolcibeszallitok.hu internetes oldalon továbbra is folyamatos az ingyenes regisztráció lehetősége a vállalkozók, cégek, és a vállalatok részére.