Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

19 év után ezzel a címmel új lemezt jelentetett meg a Kispál és a Borz. Május 12–13-án duplakoncert lesz a Budapest Parkban, mindkét fellépés teltházas.

„Nehéz megmondani, mi vezetett idáig. 2010-ben a Szigeten elbúcsúztunk a közönségtől, aztán lényegében elmentem nyugdíjba. Persze a Fishing On Orfűn három éven át vissza-visszatértünk, de akkor még szó sem volt új dalokról"

– idézi a sajtó Kispál András gitárost. Mint mondta, Lovasi Andrásnak a pandémia alatt voltak kis létszámú kerti koncertjei, amibe ő is bekapcsolódott.

"Ugyanaz a kémia, mint régen!”

Az "Én, szeretlek, téged" 2004-ben jelent meg

A frontember, énekes-basszusgitáros Lovasi András szerint kellett idő ahhoz, hogy újra berobbanjon a szikra. Ha nem is vesztek össze, mindenkiben voltak tüskék. Ezeket el kellett engedni.

A lemez hangulata jellegzetesen "Kispálos"

Tizenegy dala sokféle hangzású. Kispál és Lovasi mellett az alapcsapatban Dióssy D. Ákos billentyűs hangszereken játszik, Bajkai Ferenc pedig dobol. A koncepció az volt, hogy többféle felállásban, közreműködőkkel rögzítsék a számokat, így például három dobos játszott: Bajkai, Bräutigam Gábor, az eredeti tag, és a Kispál és a Lovasi néven futó projektben ütőhangszeres G. Szabó Hunor.

„Számomra fontos, hogy Bräutigam két számban is szerepelt az albumon. Másfél évre elvonult, nagyon sok mindent átértékelt magával és a zenekarral kapcsolatban, örülök, hogy ilyen formán részese lett a Kispál jelenlegi történetének, a Parkban is ott lesz velünk”

– fogalmazott Lovasi András.”

A Kispál és a Borz négy bemelegítő koncerttel (Luxembourg, Zürich, London, Bátorkeszi) készült a május 12–13-i Budapest Park estekre. 

(fotó: MTI/Illyés Tibor)