Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Medvespotting: újabb macit kaptak lencsevégre a Bükkalján

Az Egererdő Zrt. felhívja a lakosság figyelmét , hogy a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét. 

Újabb medve kóborol a közelben, ezúttal a Bükkalján kihelyezett vadkamera kapta lencsevégre több alkalommal is az elmúlt hetekben a vadállatot. Az észlelés nem meglepő, hiszen az elmúlt években már több alkalommal is megfigyelték medvék jelenlétét a térségben.

Az Egererdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, hogy saját biztonságuk érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a Bükk erdeiben, illetve tartsák be a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott viselkedési szabályokat.

A legfontosabb szabályok:

– Ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat (a bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja)!

– Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről!

– Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok.

– Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket, és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el!