Az ünnepi hangulat szellemében, karácsony közeledtével még az állatkert is ünnepi díszbe öltözött.

A panoráma út mellett néhány hangulatos fényszoborban gyönyörködhetünk, a Tanyaházba pedig, stílusosan, egy kis betlehemet fedezhetünk fel.

A látogatók ezt a hangulatot eddig csak nappali fények mellett láthatták, az állatok életciklusához igazodó téli nyitva tartás miatt. Pedig ez a látvány leginkább este csodálatos. Éppen ezért idén ezt a különleges élményt az állatkert szeretné megosztani a látogatókkal is.

Ebből az alkalomból tehát, egy jelképes kétszáz forintos jeggyel bárki beléphet erre a rövid, esti időszakra egy séta és néhány fotó erejéig. A bérleteseknek a belépés ingyenes.

A fénysétán az alábbi időpontokban lehet részt venni:

• December 17-18 szombat és vasárnap
• December 22-23 csütörtök és péntek
• December 27- 28 kedd és szerda

A pénztárban 15:00 és 17:00 óra között lehet megvásárolni a kétszáz forintos belépőjegyet, az állatkert pedig 18:00 óráig látogatható.

Fontos megjegyezni, hogy a meghívás és a jelképes összegért megváltható belépőjegy csak egy rövid sétára szól, amely a bejárattól a panoráma úton keresztül a Tanyaházig tart.

Az állatkert vezetősége nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az állatok többsége ilyenkor már nyugovóra tér, tehát arra nem nyílik lehetőség, hogy őket is megtekinthessék a látogatók. Sőt! Kifejezetten arra kérik a vendégeiket, hogy fejlámpával, és zseblámpával ne zavarják az elcsendesedő lakókat.