Kezdőlap KÉK HÍREK

Börtönbüntetésre ítéltek a gondatlan mérai anyát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége, és kiskorú veszélyeztetése miatt szabott ki büntetést egy mérai nővel szemben.

A vádirat szerint az  asszony 2020. január 7-én a reggeli órákban véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, mely ledöntötte az ott melegedő forróvizes edényt. A forrásban lévő víz a kályha mellett ülő kiskorú sértett jobb karjára ömlött, melynek következtében a gyermek másodfokú, nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A gyermek sérüléseit kórházban ápolták, csakhogy a vádlott néhány nappal később saját felelősségére onnan hazaszállította, ahol a rossz higiéniás körülmények miatt gyulladásos szövődménye keletkezett. A megadott kontroll időpontban sem vitte vissza a sértettet a kórházba. A vádlotti magatartás a gyógyhajlam romlását eredményezte, mellyel súlyosan veszélyeztette gyermeke testi fejlődését.

A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetővégzés jogerős – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.