Kezdőlap KÉK HÍREK

Börtönbüntetésre ítéltek a gondatlan mérai anyát

Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége, és kiskorú veszélyeztetése miatt szabott ki büntetést egy mérai nővel szemben.

A vádirat szerint az  asszony 2020. január 7-én a reggeli órákban véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, mely ledöntötte az ott melegedő forróvizes edényt. A forrásban lévő víz a kályha mellett ülő kiskorú sértett jobb karjára ömlött, melynek következtében a gyermek másodfokú, nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A gyermek sérüléseit kórházban ápolták, csakhogy a vádlott néhány nappal később saját felelősségére onnan hazaszállította, ahol a rossz higiéniás körülmények miatt gyulladásos szövődménye keletkezett. A megadott kontroll időpontban sem vitte vissza a sértettet a kórházba. A vádlotti magatartás a gyógyhajlam romlását eredményezte, mellyel súlyosan veszélyeztette gyermeke testi fejlődését.

A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetővégzés jogerős – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.