Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kazincbarcikai Járásbíróság, a személyi szabadság megsértése miatt, öt év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélt nem jogerősen egy férfit, aki bozótvágó késsel fenyegetett kiskorúakat két évvel ezelőtt Sajószentpéteren.

Az információk szerint a vádlott 2021. február 20-án nevelt fiának születésnapi ünnepségét tartották, amelyre a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját is. Mindannyian alkoholt ittak, a vádlott erősen ittas állapotba került.

A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, ezért a vádlott ingerülten az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült őt visszatartaniuk, közben több vendég elhagyta a helyszínt. A férfi ezután magához vett egy bozótvágót, majd letérdepeltette az ottmaradt három kiskorút, és a kést egyikőjük nyakához tette. Végül a sértetteknek sikerült elfutniuk a helyszínről.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe többszörösen büntetett előéletét, és azt, hogy a bűncselekményt feltételes szabadság ideje alatt követte el – olvasható a közleményben.