Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról beszámoltunk a Vas vármegyei Bozsokon jelöltek hiányában sem képviselő-, sem polgármester-választást nem tartanak. 

De a szavazatszámláló bizottság működik és várja a mintegy 300 voksolót a vármegyei közgyűlés tagjainak választására, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választására.

Bozsokon a képviselőválasztásra egy jelöltet sem vettek nyilvántartásba, a polgármester-választásra nyilvántartásba vett jelölt pedig pénteken esett ki. A településen így a helyi választási bizottság időközi választást fog kiírni, a szavazás eredetileg kitűzött napjától számított 120 napon belülre.

A választók ugyan a képviselőkre és a polgármesterre nem szavazhatnak vasárnap, de voksolhatnak a vármegyei listákra, valamint az EP-választáson is szavazhatnak.

Bozsokon az önkormányzati választáson 305-en voksolhatnak, az EP-választáson 297-en, a nemzetiségin pedig két választót várnak a település szavazókörébe.