A négyszer százméteres váltófutásban Borsod-Abaúj-Zemplén megye B csapata volt a legjobb.

Megnyitóval kezdődött, majd emberpróbáló versenyszámokkal folytatódott Budapesten az augusztus 22-24. között megrendezett XVI. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportverseny.

Az eseményen az ország hivatásos tűzoltói százméteres akadályfutásban, horoglétramászásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze erejüket és ügyességüket.

A háromnapos rendezvényen tizenkilenc megye és a főváros tűzoltói versengtek. A megméretésnek az UTE atlétikai stadionja és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ adott otthont. 

Az eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató műveleti helyettese egyebek mellett megköszönte a résztvevőknek, hogy szabadidőt, fáradtságot nem kímélve felkészültek a megméretésre. Erdélyi Krisztián úgy fogalmazott, a szolgálatban való mindennapos helytállás mellett felkészülni egy ilyen komplex sportversenyre nem mindennapi teljesítmény. 

Az összetett csapatversenyben a viadalt Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte, ők őrzik két évig a vándorserleget. A dobogó második fokára a Bács-Kiskun megyei csapat, a harmadikra pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata állhatott.

/Nyitókép: Szőke Péter BM OKF/