Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány idején rengetegen váltottak át irodai munkáról home office-ra, sokan pedig kaptak az alkalmon, hogy kihasználják a távmunka adta lehetőségeket, és külföldről dolgozzanak, egybekötve a munkát a világ felfedezésével.

Egy kutatás szerint a brit munkavállalóknak például több mint 70 százaléka csak olyan új munkahelyet választana, amely lehetővé teszi számára, hogy bárhonnan dolgozhasson. Az egyesült királyságbeli Panache Cruises utazási szakértői ezért különböző tényezők alapján rangsorolták az európai fővárosokat, hogy kiderüljön, melyik a legjobb úti cél a digitális nomádok számára – írja a turizmus.com

A cég a távmunkában dolgozók által legfontosabbnak ítélt szempontokat vizsgálta meg, úgy, mint a Wifi sebessége, a vízum ára, a vízumigényléshez szükséges minimum fizetés, havi átlagos megélhetési költségek, a lakásbérlés és az éttermi étkezés költségei. A vizsgálat alapján pedig a romániai Bukarest végzett az első helyen. A második és harmadik helyezett két napfényes órákban gazdag város, Madrid és a ciprusi Nicosia lett, negyedik helyre pedig fővárosunk, Budapest került.

Ez lett tehát a tízes lista: 

1. Bukarest (Románia)

2. Madrid (Spanyolország)

3. Nicosia (Ciprus)

4. Budapest (Magyarország)

5. Zágráb (Horvátország)

6. Athén (Görögország)

7. Lisszabon (Portugália)

8. Tallinn (Észtország)

9. Valletta (Málta)

10. Reykjavik (Izland)