A walesi rendőrség egészen meghökkentő bűnüldözési járművekbe fektetett be, az unortodox döntés ugyanis a tuktukokra esett, vagyis a motoros riksákra, melyek bár kis méretüknél fogva a szűkebb utcákban is elférnek, végsebességük mindössze 56 km/óra.

A walesi rendőrség közel 40 ezer fontot, a jelenlegi árfolyamon mintegy 18,8 millió forintot költött összesen négy darab “bűnüldöző tuktukra”, melyek állításuk szerint nagyban segítik majd a hatóságok munkáját.

A háromkerekű motoros riksákat jellemzően Ázsiában használják taxiként, de más országokban, így például Magyarországon is léteznek tuktuktok, noha itthon inkább városnézésre használják őket Budapesten.
A rendőrség október elején mutatta be a minijárműveket, és bejelentették, hogy a járművekkel éjjel-nappal fognak járőrözni Newport és Abergavenny parkjaiban és közterületein.
Közlésük szerint az elektromos tuktukok rendkívül hasznosak lesznek a rendőrségnek, ám valljuk be, vajmi kevés esély van arra, hogy ezekkel a pici riksákkal kezdenek majd Hollywood-stílusú autós üldözésbe, hiszen végsebességük mindössze 56 km/óra. Ennek ellenére a helyi rendőrségi főfelügyelő úgy nyilatkozott, hogy a lakosság visszajelzései abszolút pozitívak voltak.