Kezdőlap KÉK HÍREK

Cipő nélkül az autópályán

Videó
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának hiánya ugyanolyan veszélyes, mint mezítláb vezetni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai a napokban végrehajtott akciójukban, elsősorban a biztonsági öv használatát ellenőrizték az M30-as autópálya arnóti szakaszán – adta hírül a police.hu.

Húszezer forint helyszínbírságot szabtak ki az egyenruhások azoknak a kamionsofőröknek, akik nem használták a biztonsági övet. Azoknak a vezetőknek is, akik ugyan „bekötötték” azt, de úgymond ráültek és az övet ellenőrzés idejére hátulról előre húzták. Ez veszélyes manőver!

Az autópálya rendőrök miközben a biztonsági öv helyes használatára ösztönözték a járművezetőket, egy másik veszélyforrására is felhívták a figyelmüket. A közlekedési rendőrök erősen nem ajánlják, hogy sofőrök papucsban, vagy mezítláb vezessenek. A biztonság ez esetben sokkal fontosabb, mint a kényelem. A rendőrök a megállított és ez ügyben érintett sofőrök figyelmét arra hívták fel, hogy papucsban, illetve mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat. Tehát ez is veszélyforrás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei autópálya szakaszokat a rendőrség folyamatosan ellenőrzi, így a járművezetők számíthatnak a közlekedés biztonságát szolgáló akciókra.