Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A férfit a Karib-tengeren sodródva találták meg, miután a “segítség” szót véste vitorlása oldalába.
A CNN számolt be annak a férfinak a meghökkentő történetéről, aki 24 napon át vesztegelt a nyílt vízen, a több mint három hét alatt pedig csak ketchupot fogyasztott.

A kolumbiai haditengerészet csütörtöki közleményében osztotta meg, hogy a 47 éves Elvis Francois-t a kolumbiai Puerto Bolívartól 120 tengeri mérföldre északnyugatra találták meg, miután egy repülőgép pilótája meglátta a bajba jutott férfi által a vitorlás hajótestébe vésett “segítség” szót.
Francois a kolumbiai hadsereg által készített felvételen azt mondta:
“Nem volt élelmem. Csak egy üveg ketchup volt a hajón, fokhagymapor és Maggi (húsleveskocka), úgyhogy összekevertem egy kis vízzel.”
A dominikai férfi megosztotta, hogy decemberben javításokat végzett hajóján, Saint Martin szigetének hollandiai része közelében, ám hirtelen nagyon rosszra fordult az időjárás, őt pedig hajójával együtt a nyílt vízre sodorta a vihar.
Elmondása szerint annak ellenére, hogy saját hajója van, nem tudta, hogyan kell navigálni a tengeren, ennek okán pedig képtelen volt visszamanőverezni hajóját a partra. A férfi 24 napon át vesztegelt a nyílt vízen, kimentése után pedig Cartagena kikötővárosába szállították, ahol orvosi ellátásban részesült, majd később átadták a bevándorlási hatóságoknak, hogy hazatérhessen.